Carta de les entitats del Consell de Cooperació per llegir al Ple del 23-F

A/A Sr. Alcalde i Srs./es Regidors i Regidores:

Les entitats  vinculades al Consell de Cooperació volem expressar a totes les regidores i regidors membres d’aquest ple, i fer arribar a la ciutadania ,  la nostra preocupació en relació als rumors que hem rebut sobre el futur de l’àrea de cooperació. En concret volem expressar la nostra disconformitat amb el sobtat anunci de finalització del contracte de la tècnica de cooperació a finals d’aquest mes. Aquest fet és per a nosaltres un  indicador d’alt risc de la  voluntat política cap aquesta àrea de desenvolupament de la nostra ciutat, i parlem de desenvolupament perquè les entitats solidàries: treballem amb coherència per fer desaparèixer les causes de la pobresa, que  són les mateixes arreu, i també per  ajudar a créixer en valors i contribuir a fer societats més humanes, més dignes, més equitatives i justes. Nosaltres imaginem que és també al que tot bon  polític i política aspira.

Com tots i totes sabeu, un tret distintiu de la nostra ciutat és el seu caràcter solidari i de treball per la pau i els drets humans. Castelldefels ha estat ciutat pionera en el treball en valors vers la pau i la Solidaritat, de sensibilització a tota la població i especialment de treball educatiu en els centres escolars. Hem estat ciutat referent en polítiques de solidaritat a la província: amb un dels consells de participació més antic, amb el seu catàleg d’activitats educatives fomentant  la cultura de la pau i la solidaritat, en l’aplicació del 0,7% a projectes de cooperació, etc.. Castelldefels ha participat en la formació d’estudiants de màsters en cooperació internacional, és membre del Fons català de cooperació , exemple al món de cooperació municipalista, des dels seus inicis.

Des de l’any 1994 hem tingut una àrea , la de Pau i Solidaritat, amb un  lideratge polític que va tenir la voluntat de dotar l’àrea d’un tècnic especialitzat, de crear  un consell d’entitats, que és un exemple de participació i treball conjunt per aconseguir organitzar activitats de referència. Es va apostar per unes Jornades de reflexió i acció, per un agermanament modèlic amb la ciutat de l’Habana Vieja a Cuba, treballant estretament amb el Programa de Desenvolupament Local de Nacions Unides. Institució, tècniques i entitats hem treballat un pla director de forma participativa que voldríem veure aprovat i posat en marxa. No costa diners extres, però requereix d’aquest acompanyament tècnic que hem tingut les associacions fins ara.

La nostra petició és que es respectin aquests anys de treball.

Que es respecti el consell d’entitats d’aquesta àrea.

Que es doti de suport tècnic: mai hauríem pensat que no se li renovaria el contracte  a la tècnica de cooperació, a la que primer de tot volem agrair públicament la seva feina i tot el suport  logístic per a que podem fer la nostra tasca, i el seu  assessorament que dota de qualitat les nostres intervencions en les nostres activitats de sensibilització i cooperació, per a que aquestes siguin més efectives.

Que es doti d’un pressupost l’àrea de cooperació. Les entitats imaginàvem, donada la situació  de crisi, que es reduiria el pressupost, i entenem aquesta situació i estem disposats a posar més creativitat encara per aconseguir fer realitat els projectes solidaris als que donem suport amb menys recursos econòmics.  Però des de l’ajuntament es pot donar altres tipus de suport: com el de mantenir una tècnica, contribuint a la creació de llocs de treball, acció per la que imaginem aposten els regidors i regidores presents.

Per finalitzar volem adreçar a la regidora de cooperació i a l’alcalde les següents preguntes de les que voldríem rebre avui una resposta:

Quin serà el futur del Consell de cooperació?

S’aprovarà el  programa d’activitats de sensibilització  presentat en el darrer consell de cooperació?

Hi haurà convocatòria de projectes de sensibilització? I de  projectes de cooperació?

Quina serà la partida amb la que comptarem i com es desglossarà?

Qui ens  donarà suport en aquelles tasques especialitzades per les que comptàvem amb la tècnica? algú tindrà més feina sense tenir més sou?

L’actual tècnica de cooperació està suplint a la titular de la plaça,  càrrec polític en situació de serveis especials. Si la persona titular ocupés la seva plaça: també eliminarien aquesta figura? Si no és així perquè és personal funcionari, pensin que a més de la qualitat de la feina que realitza la tècnica actual, del suport que dóna a les entitats, tenen una raó més per no considerar aquest lloc com a “prescindible”.

A Castelldefels  a  18 de febrer de 2012

Anuncios
Esta entrada fue publicada en Castelldefels habla, Consell de Cooperació, Escritos oficiales, Información recortes, Pleno Ayuntamiento, Recortes sociales. Guarda el enlace permanente.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s